Sfaturi

Cum alegi protecțiile

În timp ce te dai pe skateboard riscul de a cădea este mai crescut decât la mersul pe bicicletă. Principalul motiv este distanța de frânare mai mare. Căzăturile, de care nu te vei putea feri oricât de atent vei fi, pot fi cauzate de numeroși factori, cum ar fi murdăria de pe jos, animale aflate în mișcare sau mișcări imprevizibile făcute de alți oameni aflați în drumul tău. Din aceste motive, ca siguranța ta să fie sporită, este necesară purtarea echipamentelor de protecție.

 

Leziunile la cap pot avea consecințele cele mai grave, poate chiar fatale. De aceea, este absolut necesar purtarea căștii de protecție (poate fi și de ciclism). Alte echipamente recomandate sunt protecțiile pentru genunchi, coate și mâini. Genunchi și palmele sunt primele afectate în urma unei căzături.

La alegerea protecțiilor potrivite este de știut că cele de calitate oferă confort și respirabilitate sporită, aspecte pe care le vei aprecia dacă le porți un timp îndelungat.

 

Mărimea protecțiilor ar trebui alese în funcție de ce mărime porți la îmbrăcăminte, dar trebuie ținut cont și de dimensiune mâinilor sau a picioarelor, dacă sunt mai mari sau mai mici. Protecțiile nu trebuie să fie pe corp foarte lejere dar nici foarte strânse