Transport gratuit pentru membrii Clubului la cumpărături de peste 100 lei! Află mai multe 

Sfaturi

Cum se aleg discurile și barele de fitness? 

Indicatorul principal va fi diametrul discurilor și a barelor, care trebuie să fie mereu la fel. Cea mai întâlnită valoare a diametrului discurilor și barelor este de 30 mm. În e-shopul nostru vei găsi și modele cu diametru de 25 mm, care se prind foarte bine în mână în timpul exercițiilor pentru categoriile mușchilor mici, iar pentru genuflexiuni și ridicarea greutăților îți oferim bare cu diametru de 50 mm. 

 

În plus, este necesar să te axezi și pe lungimea barei. Aici ai de ales între multiple variante. Între variantele scurte pentru o singură mână, lungi sau îndoite la capete pentru ambele mâini.

 

Bare scurte pentru o singură mână - sunt adecvate pentru discurile pentru o mână, pe care poți încărca până la 30kg pe un ax de 355mm și până la 40kg pe un ax de 400mm. Haltera pentru o mână este în principal utilizată pentru antrenarea mâinilor, a spatelui și a mușchilor pieptului.

 

Barele lungi pentru 2 mâini - sunt adecvate pentru discurile pentru ambele mâini, care oferă un antrenament complex al întregului corp. În oferta noastră vei găsi modele de 1190mm pentru exerciții ale grupelor mici de mușchi (biceps, triceps, umeri), 1520mm și 1670mm pentru antrenamente cu ambele mâini a grupelor mari de mușchi, precum mușchii pieptului, a spatelui, a coapsei. În general, cu cât este mai lungă bara, cu atât mai multe greutăți poți adăuga, iar pentru unele exerciții garantează mai multă stabilitate.

 

Bare îndoite, pentru ambele mâini - datorită curburii, bara permite un alt timp de prindere și realizare a exercițiilor  Prinderea este mai efectivă, iar presiunea asupra încheieturilor este mai mică.

 

 

Nu trebuie să uiți de importanța suprafeței discurilor, care în timpul antrenamentului are o importanță majoră. Cele mai întâlnite modele sunt vopsite negru sau argintiu, însă vei întâlni și modele cromate sau cauciucate. Cele cauciucate nu se desprind, nu scot zgomot și nu distrug podeaua.

 

La cumpărare vei putea alege discuri cu greutăți între 0,5 și 20 kg, depinde doar de tine ce preferi. După regulă, cu cât mai mare greutatea, cu atât diametrul orificiului pentru ax este mai mare. 

 

Cumpără bare și greutăți