Sfaturi

Cum se aleg extensoarele și benzile elastice?

Pentru a alege extensorul ideal trebuie să oferi atenție puterii pe care o ai, deoarece în funcție de aceasta vei putea să alegi rezistența pe care trebuie să o aibă extensorul. Mai mult, trebuie să te decizi la ce fel de exerciții vei folosi extensorul, pentru a putea alege între modele cu mânere, benzi elastice sau benzi textile.

 

Cel mai important la alegere este tipul de exerciții, greutatea și performanța ta. Deci, criteriul de bază este rezistența. Dacă ești la început și nu știi ce model de extensor să alegi, îți recomandăm să începi de la o rezistență mică și progresiv să avansezi la extensoare cu o rezistență mai mare.

 

Benzi elastice

 

Probabil cele mai folosite extensoare sunt benzile elastice clasice. Au o gamă variată de rezistențe, datorită căreia sunt ideale atât pentru profesioniști, cât și pentru începători. De asemenea, vei putea alege și dimensiunile, motiv pentru care acestea sunt ideale pentru diverse tipuri de exerciții. 

 

 

Extensoare cu mânere

 

Avantajul cel mai mare al acestui model este prinderea confortabilă. Mânerele sunt de obicei dintr-un material moale și comod, ceea ce garantează confort maxim în timpul exercițiilor.

 

 

Benzi elastice din textil

 

Este vorba despre o variantă a benzilor clasice, confecționată din material textil. Avantajul cel mai mare este țesătura plăcută la atingere și durabilitatea sporită.