Sfaturi

Ce tip de role să alegi

Criteriile pe baza cărora trebuie să alegi rolele sunt mai multe. Pentru început este important să știi la ce nivel te afli. Dacă încă nu stăpânești bine tehnica de bază, este imposibil să te bucuri de o plimbare confortabilă pe role destinate celor de nivel avansat.

 

În funcție de mărimea ghetei, mărimea roților, dar și stilul de deplasare pentru care sunt proiectate, putem împărți rolele în mai multe categorii. Greutatea recomandată a patinatorului este în majoritatea cazurilor neprecizată de producător. În cazul în care patinatorul este mai greu, recomandate sunt rolele fabricate din materiale de calitate superioară și, prin urmare, mai scumpe. Cu cât greutatea utilizatorului este mai mare, cu atât roțile și rulmenții se uzează mai repede. Roțile în acest caz este bine să fie puțin mai dure (84A și mai mult).

 

 

 

Branduri de top

Dacă cauți role de la producători de top, cunoscuți în lume, în oferta noastră vei găsi role de cea mai bună calitate de la mărci precum RollerbladeK2Fila sau Powerslide.

Role freestyle

Rolele rezistente cu construcție special creată pentru freestyle, dans sau alte acrobații pe role. Acest tip de role oferă în primul rând stabilitate foarte bună.

 

 

Role fitness

Sunt cel mai folosit tip de role pentru începători, intermediari și avansați. Le pot folosi atât cei care sunt la început, cât și cei de nivel avansat. Acest tip de role dispun de o gheată mai moale și confortabilă, care va oferi suficient confort piciorului pe trasee scurte sau lungi. Diametrul roților poate fi între 78-90 mm. Ține cont de faptul că roțile cu diametrul mai mare sunt mai rapide decât cele de dimensiuni mai mici.

 

Role Speed

Role pentru avansați, special concepute pentru patinaj rapid. Categoric nu sunt potrivite pentru începători. Roțile cu dimensiune de peste 100 mm permit viteze mari. Cadrul lung ajută la menținerea stabilității. Pe de altă parte manevrabilitatea este mai dificilă. La acest tip de role gheata este mai joasă și nu consolidează glezna ca la rolele de fitness clasice. 

 

Role pentru copii

Rolele pentru copii se diferențiază de cele pentru adulți în special prin faptul că se pot regla în funcție de cum crește piciorul copilului acestora (28 - 41 EU), cel mai des sunt utilizate roți mai moi și mai mici cu diametru între (64-76 mm), care oferă stabilitate mai bună și viteză mai redusă. Avantajul principal al acestor role este sistemul rapid de fixare, care permite o manipulare mai ușoară.

 

Role pentru hochei

Oferta de role este foarte largă. O sugerează și modelele concepute special pentru femei, bărbați și juniori, care trebuie să îndeplinească exact cerințele din categoria respectivă, nu numai de design, ci și cele legate de forma anatomică a șosetelor interioare. Forma lor este asemănătoare cu cea a patinelor clasice de gheață. Acest tip de role este conceput pentru mișcări rapide și schimbări bruște e de direcție.

 

 

 

Role Off-road

Role speciale, adecvate și pentru teren nepavat, pentru așa-zisul nordic skating. Acest tip de role adecvate pentru deplasarea pe suprafețe cu denivelări are doar două roți, destul de mari, cu diametru de până la 150 mm. Roțile de cauciuc absorb bine denivelările. Dacă dorești să pui în mișcare tot corpul poți folosi și bețe.

 

 

Role Agressive

Această denumire o au rolele cu roți relativ mici (50-60 mm) și schelet special de plastic la  suprafață. Sunt adecvate mai ales pentru folosirea în parcurile de skate sau pe rampă. Construcția lor specială, mai ales cadrul scurt și roțile dure, facilitează rotirea și reflexiile în momentul executării diferitelor trucuri pe role.