Cu Sportisimo Club veți achiziționa elevi îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii la prețuri avantajoase >> Cumpăr avantajos <<

Sfaturi

Cum alegi accesoriile de fotbal

Echipamentul de fotbal este foarte important pentru a obține cele mai bune performanțe. Mănușile de portar sau apărătorile au caracteristici și dimensiuni diferite, cu potrivire diferită pe corpul fiecărui jucător.

Apărătorile de fotbal

Indiferent de nivelul la care joci, trebuie să te gândești în primul rând la sănătatea ta. Conform regulilor din fotbal, nu ai voie pe teren fără apărători. Tibia se află direct sub piele - nu este protejată de mușchii înconjurători, prin urmare, este foarte predispusă la rănire. Accidentarea acestui os este foarte dureroasă, deoarece suprafața tibiei este acoperită cu multe terminații nervoase. Mărimea apărătorilor se face în funcție de înălțimea jucătorului.

 

Avem două tipuri principale de apărători

  • cu protecție la gleznă
  • fără protecție la gleznă, care se fixează cu două benzi pe gambă

În ultimii ani au devenit foarte populare apărătorile cu protecție și la gleznă, fără benzi de fixare. Fixarea acestor tip de apărători se face cu un manșon de compresie care se trage peste apărătoare. În plus, acest manșon ajută și la îmbunătățirea circulației sanguine a gambei, ceea ce previne în același timp apariția spasmelor musculare.

 
       A - cu protecție la gleznă
       B - cu benzi velcro           
       C - cu manșon                  

Mărimea mănușilor de fotbal

Alegerea mărimii corecte este cel mai important aspect când cauți mănuși de portar. Mărimea se alege în funcție de circumferința palmei, trebuie să fie exact pe forma mâinii, ca un al doilea strat de piele. Mănușile de calitate mai bună dispun de un strat de latex pe palmă pentru aderență mai bună și în condiții cu vreme nefavorabilă. Fixarea la toate mănușile se face cu benzi Velcro pe încheietura mâinii.

 

          A - circumferința în centimetri

Întreținerea mănușilor

Este foarte important ca înainte de prima utilizare, indiferent de tipul mănușilor să fie înmuiate în apă călduță și să se îndepărteze toate etichetele sau alte eventualele urme de lipici, care pot reduce eficacitate mănușilor. Se lasă la uscat natural, după care vor fi pregătite pentru joc.

 

După fiecare antrenament materialul latex trebuie imediat curățat de pietricele, noroi sau fire de iarbă. Pentru curățare folosește apă caldă de maxim 50°C cu detergent pentru mănuși. Atenție! Nu spăla mănușile în mașina de spălat și nu le usca pe calorifer sau alte surse directe de căldură. Pe lângă curățare este importantă și depozitarea, recomandăm să le păstrezi într-o plasă. Niciodată să nu le lași un timp îndelungat la soare pentru că razele UV vor deteriora latexul. Ideale sunt plasele speciale pentru transportul mănușilor.