Sfaturi

Cum să alegi susținerea potrivită

Sutienele/bustierele sport pot fi împărțite în mai multe categorii, în funcție de gradul de susținere - este evident că folosești un tip de sutien pentru pilates și yoga și altul pentru ciclism, alergare și aerobic. Este important să alegi susținerea potrivită în funcție de dificultatea sportului efectuat.

 

Pe lângă sutienele pentru purtare zilnică, ar trebui să nu-ți lipsească din dulap nici sutienele pentru sport. Doar acest tip de sutien îți poate oferi suficient confort și susținere în timpul antrenamentului. Mai jos, vei găsi nformații utile care te vor ajuta să alegi sutienul potrivit în funcție de sportul pe care îl practici.

Tipuri de susținere 

Pentru facilitarea alegerii îți va fi de folos tabelul cu sporturi individuale și cu mărimile sutienelor. Tabelul te va ajuta să alegi suportul de care ai nevoie.

 

Exista trei tipuri:

  • SS - susținere scăzută
  • SM – susținere medie
  • SR – susținere ridicată
 Sport/Mărime XS S M L XL
Yoga SS SS SS  SR  SR
Pilates SS SS SM  SR  SR
Canotaj SS SS SM  SR  SR
Ciclism SS SS SM  SR  SR
Schi SM SM SM  SR  SR
Exerciții de sală SM SM SR  SR  SR
Tenis SM SM  SR  SR  SR
Dans SM SM  SR  SR  SR
Sporturi de echipă SM  SR  SR  SR  SR
Călărit SM  SR  SR  SR  SR
Alergare SR  SR  SR  SR  SR

 

Informațiile din tabel sunt orientative. 


 

A - Susținere scăzută

Susținerea scăzută este potrivită pentru activitățile de tip yoga, pilates. Sporturi cu ritm mai lent. Aceste bustiere sunt produse în mare parte din material mai subțire și mai puțin rezistent, fără armătură și cu bretele subțiri.

 

B - Susținere medie

Susținerea medie este adecvată pentru fitbox, flowing, TRX și alte activități de dificultate medie. Spre deosebire de sutienele cu susținere scăzută, această categorie de sutiene este mai căptușită, iar materialul este mai rezistent.

 

CSusținere ridicată

Bustierele cu susținere ridicată sunt potrivite pentru alergare, jumping, insanity, aerobic și alte sporturi realizate în viteză mare, unde accentul este pus în special pe sărituri și bătăi intense ale inimii. Aceste bustiere sunt de obicei căptușite și au bretele sunt largi