Doriți primiți cadourile până de Crăciun? Nu lăsați pentru ultima sută de metri, anumite comenzi pot suferi ușoare întârzieri. recomandăm urmăriți data de livrare estimată pentru fiecare produs în parte. 

Sfaturi

Cum alegi ochelarii de schi

Ochelarii de schi sunt un accesoriu multifuncțional pentru orice schior. Nu au doar funcția de îmbunătățire a vederii când strălucește soarele iarna, când ninge sau când este ceață, ci și oferă confort termic în zilele geroase. Mai mult, protejează ochii împotriva loviturilor și se pot purta chiar și cu ochelarii de vedere.

La prima vedere par toți la fel, diferiți doar prin design, dar în realitate diferențele sunt mult mai mari. Una dintre ele este ventilația, pe care o vei aprecia mai ales când transpiri pe pârtie. Dacă vei investi mai mult în ochelari, te veți putea bucura și de un cadru căptușit sau de o lentilă cu rezistență mai mare la zgârieturi.

Lentila ochelarilor

Calitatea optică și corectă a lentilei este baza oricărei perechi de ochelari. Ochelarii care oferă protecție 100% împotriva razelor solare UV, sunt garanția că îndeplinesc la maxim standardele de siguranță, pentru a putea fi puşi la vânzare pe piață. 

 

 În funcție de tipul de filtrare distingem trei tipuri de lentile:

  • care permit trecerea întregului spectru de culoare și nu filtrează lumina
  • care atenuează culoarea albastră a spectrului de culori. În schimb, se evidențiază verdele, galbenul și roşul. Culoarea albastră este menținută în jurul valorii de 20-30%
  • trecerea culorii albastre este nulă

Culoarea lentilei 

Lentilele de culoare galbenă, portocalie sau roz, îmbunătățesc sensibilitatea contrastului și lumina pentru o vedere mai clară. Dacă soarele strălucește, ochii vor obosi mai repede, de acea ochelarii cu lentile mai închise sunt adecvați pentru lumină puternică, de exemplu pe pârtie unde zăpada strălucește.

 

Un compromis adecvat pot fi ochelarii fotocromatici, la care lentilele se colorează în funcție de condiții. Dacă schiezi pe traseu cu umbră și soare, lentilele nu vor avea timp să reacționeze la lumină sau umbră. Cel mai important aspect pentru alegerea ochelarilor ideali este simțul individual pentru lumină și culori.