Sfaturi

Cum alegi casca de schi

Un accesoriu important pentru fiecare schior este casca de protecție. Traumatismele la cap sunt considerate una dintre cele mai grave accidente. 

Toate căștile de schi de pe piață trebuie să respecte cu strictețe standardele de siguranță EN 1077, care definesc un standard minim de protecție pentru cap, ceea ce garantează că sunt îndeplinite cerințele directivei europene de siguranță. De asemenea, casca trebuie să fie însoțită de instrucțiuni de folosire și întreținere.

 

Căștile clasice de schi dispun de carcasă solidă prelungită până pe urechi și posibilitate de montare a protecției pentru bărbie. Pe lângă siguranță este important și confortul. 

 

Casca trebuie să fie fixă pe cap, dar nu trebuie niciodată să strângă prea mult. Producătorii de azi se străduiesc să facă căștile cât mai ușoare, asta ca greutatea pe gât să fie cât mai mică. Greutatea căștii este foarte importantă când alegem casca mai ales pentru copii. Mărimea căștilor este exprimată în centimetri la fel ca și la căciuli. 

 

Unele căști dispun de sistem de ajustare în interior, foarte apreciat în special la căștile de copii. Căștile se diferențiază prin izolație. La unele modele căptușeala se poate detașa, o caracteristică foarte utilă în special pentru că se poate spăla. În cazul în care căptușeala este fixă, cea mai simplă soluție pentru o igienă adecvată este să porți mereu o cagulă pe dedesubt. Pe lângă confortul termic, este important și sistemul de ventilație care este disponibil la majoritatea căștilor, la unele căști se poate chiar regla.

 

Casca de schi nu este important doar să arate bine, ci trebuie să fie și purtată corect. O cască purtată în mod adecvat, ar trebui să înceapă la 2 cm deasupra sprâncenelor, în așa fel încât să ofere protecție și frunții.

Atenție! După fiecare impact puternic, este necesar înlocuirea căștii, deoarece carcasa poate fi sensibilă la următoarele lovituri!