Doriți primiți cadourile până de Crăciun? Nu lăsați pentru ultima sută de metri, anumite comenzi pot suferi ușoare întârzieri. recomandăm urmăriți data de livrare estimată pentru fiecare produs în parte. 

Sfaturi

Cum alegi încălțămintea de iarnă

Încălțămintea de iarnă trebuie să fie în special călduroasă, rezistentă la apă și să fie dotată cu o talpă cu aderență bună pe diferite suprafețe. Toate aceste caracteristici vor contribui esențial la confortul și siguranța ta pe tot parcursul iernii.

Tipuri de materiale termoizolatoare: 

Polartec - ca și în cazul materialului flecce și Polaretec este un material revoluționar pe piața, care dispune de proprietăți foarte bune de izolare termică. Acest tip de material oferă căldură la o greutate și volum mai mic decât materialele tradiționale de izolare termică. Țesătura respiră (permite evacuarea spre exterior a transpirației eliberată de corp), se usucă rapid, nu se scămoșează și este mai rezistentă în timp decât alte țesături fleece.

 

Thinsulate – aceste tip de izolație se folosește de peste 25 de ani, este subțire, ușoară și călduroasă. La fabricarea ghetelor de iarnă o izolație cât mai subțire, dar eficientă, este decisivă pentru un confort maxim. Thinsulate este de aproape două ori mai călduros decât spuma, pâsla sau alte fibre convenționale și mai mult, este una dintre cele mai ușoare izolații sintetice de pe piață.

 

Pentru impermeabilitate se utilizează membrana sau impregnarea. Impregnarea rezistă o perioadă de aproximativ 2-3 luni, după care trebuie făcută din nou. Încălțămintea cu membrana trebuie și ea tratată cu impregnare, asta ca durata de viață să fie mai de durată, chiar ani.

 

Membrane utilizate:

  • Membrana GORE-TEX® - un strat subțire, microporos cu 1,4 miliarde de pori microscopici pe centimetrul pătrat. Porii sunt atât de mici încât picăturile de apă nu pot pătrunde la interior, însă vaporii de apă se evacuează.
  • Membrana SympaTex - peliculă non-poroasă de copolimer format din 70% poliester și 30% polietilenă hidrofilă. Pelicula are o grosime de 5 micrometri și se poate întinde de trei ori mai mult decât suprafața inițială. Respirabilitatea este garantată până la o anumită temperatură a aerului ambiant (aproximativ 15 grade). Toate proprietățile pozitive se pot menține un timp lung, chiar și după utilizare îndelungată, deoarece la acest tip de membrană nu există riscul de înfundare a porilor.
  • Omni- Tech - membrană dezvoltată de Columbia Sportswear Company, care combină diferite materiale pentru o impermeabilitate și respirabilitate de calitate. Aceste materiale au caracteristici diferite și sunt combinate în straturi cu diferite țesături în funcție de activitatea pentru care este destinată încălțămintea.

Cele mai utilizate impregnări:

  • Water resistant
  • Waterproof - impregnare care oferă rezistență la apă, în special în zona cusăturilor, în jurul tălpii intermediare sau în jurul șireturilor. Recomandăm să aplici impregnarea uniform prin pulverizare în straturi subțiri.