Sfaturi

Întreținerea rolelor

Ai parcurs mulți kilometri și rulmenții produc sunete ciudate? Roțile sau plăcuța de frână sunt uzate? Atunci este timpul pentru curățarea și înlocuirea pieselor uzate.

Roțile

Se uzează după un anumit număr de kilometri, cel mai mult pe margini. Pentru ca uzura să se facă uniform la toate roțile și astfel să le prelungim durata de viață este necesară schimbarea lor prin rotație (vezi aici).

Rulmenții

După o anumită perioadă de timp, este necesar să se efectueze întreținerea rulmenților, care se deterioreză cel mai rapid datorită apei și prafului.

 

Aproape fiecare rulment poate fi demontat și curățat. Rulmentul se scoate din roată și, după îndepărtarea murdăriei, se demontează complet, se degresează, și se unge din nou cu vaselină după care se montează la loc. Această întreținere este recomandată după fiecare traseu mai lung sau cel puțin de fiecare dată când schimbi roțile.

Frâna

Are o durabilitate limitată și se poate înlocui cu una nouă când este prea uzată. De obicei, frâna este prinsă cu un singur șurub, care se poate scoate cu ușurință - deci înlocuirea nu este o problemă. Cu ajutorul indicatorul de uzură vei ști când trebuie să schimbi frâna cu una nouă.