Sfaturi

Alegerea patinelor

Cum alegi patinele de hochei? Dacă nu ești familiar cu specificațiile după care se aleg patinele, atunci ești în locul potrivit. Noi încercăm să îți oferim câteva sfaturi care să îți ușureze munca.

Mărimea patinelor

Un aspect important este alegerea mărimii potrivite. Atunci când cumperi patine pentru adulți recomandăm ca lungimea branțului să fie cu 0,5 mai mare decât lungimea tălpii. Dacă alegi o lungime mai mică vei avea dureri de picioare, iar mișcările pe gheață vor fi inconfortabile. Dacă mărimea este mai mare, atunci piciorul nu va fi stabil în gheată.

 

Atunci când alegi patine pentru copii, care sunt în creștere, recomandăm să cumperi patine cu branț cu 1 cm mai mare decât piciorul. Pentru copii este mai dificil, deoarece piciorul este în creștere. Atenție însă! Cumpărarea unui număr mult mai mare poate provoca durere, instabilitate și inconfort la patinat, motiv pentru care și evoluția va fi mai lentă.

A - lungimea piciorului

B - lungimea branțului

C - 5 mm                        

 

Mai rar, poți întâlni prescurtarea EE sau D, unde EE este însemnul pentru patine mai late, iar D pentru patine mai înguste. De asemenea, te sfătuim să îți alegi și niște șosete de calitate, pentru a avea parte de un confort sporit și risc scăzut de apariție a bășicilor. Șosetele ideale pentru hochei sunt cele care nu au cusături în zona degetelor.