Sfaturi

Cum se alege rola de masaj și la ce este folositoare?

Avantajul cel mai mare al rolei de masaj este faptul că nu ai nevoie de o altă persoană pentru realizarea masajului. Te descurci și singur, folosind propria greutate pentru a-ți oferi un automasaj. Suprafața mare reușește să maseze în același timp o secțiune mai mare a spatelui, motiv pentru care este un accesoriu ideal ce completează sesiunile de masaj clasic. Chiar dacă în anumite zone vei simți puțină durere nu trebuie să te sperii. Utilizarea regulată a rolei de masaj îți va oferi o senzație foarte plăcută.

 

Funcțiile rolei de masaj

  • încălzește mușchii înainte de antrenamente
  • sporește elasticitatea tendoanelor și a mușchilor
  • eliberează tensiunea din mușchi și masează zonele încordate
  • antrenează sistemul de echilibru și întărește mușchii
  • îmbunătățește amplitudinea mișcării și a tendoanelor încordate
  • sporește circulația sangvină în mușchi
  • sprijină fluxul limfatic, care ajută la regenerarea mușchilor

 

Rolele de masaj se diferențiază prin lungimea lor și structura suprafeței. Acestea pot fi:

 

Netede

 

 

 

Cu proeminențe

2în1

Role netede de masaj - proeminențele au un efect mai dureros pentru unele persoane, motiv pentru care mai întâi utilizează un cilindru neted, care va fi mai puțin dureros. Obiectivul acestuia este de a spori fluxul limfatic și circulația sangvină, ceea ce ajută la regenerarea întregului corp. De asemenea, se utilizează și pentru antrenamente și tehnici de echilibru. 

 

Role de masaj cu proeminențe - structura cu proeminențe pătrunde mai în profunzime în mușchi, ceea ce oferă un masaj mai optim, motiv pentru care este mai eficient în eliminarea durerilor. Masajul cu proeminențe mai mari este mai intensiv.

 

2în1 - deoarece acesta se pliază, varianta 2în1 nu ocupă mai mult loc decât varianta clasică, deoarece rola netedă este plasată în interiorul celei cu proeminențe. Oricând vei putea să le combini și să alegi varianta necesară.

Alegerea lungimii

Se face în funcție de zona în care vei folosi rola de masaj. Pentru picioare sau coapse este îndeajuns un cilindru mai mic, iar pentru spate se recomandă unul mai lung. În general este ideal un model mai lung, pe care îl vei putea folosi pentru orice zonă a corpului. Cele mai utilizate au lungimea între 30 și 45 cm.

 

Cum se exersează cu cilindrul? 

Învață să folosești greutatea propriului corp și să te rostogolești în zona necesară în funcție de necesitate, în jur de 30 de secunde. Nu trebuie să te grăbești, dacă simți nevoia să masezi o durată mai lungă de timp o anumită zonă, dedică-ți timpul zonei respective. Pentru o utilizare corespunzătoare recomandăm să te sfătuiești cu un fizioterapeut.

 

Tipuri de exerciții

 

Cumpără role masaj