Cumpără și câștigă premii extraordinare în cadrul concursului verii! Devino membru al Clubului Sportisimo și te vom înscrie automat la tragerea la sorți.

Sfaturi

Cum se alege echipamentul pentru sporturile de luptă?

Atunci când alegi echipamentul pentru lupte este important să știi sportul și activitatea concretă pe care vrei să o practici. De exemplu, mănușile de box pot fi utilizate pentru antrenamentul cu sacul de box, însă pot fi folosite și în timpul antrenamentului pentru competiții. Dacă alegi modelul greșit de mănuși, atunci este posibil să ți se înrăutățească antrenamentele, sau ai putea să te lovești.

 

Mănuși de box

Mănușile clasice de box se folosesc cel mai des pentru sparring - antrenament de box 1 vs 1, însă pot fi utilizate și pentru exercițiile cu sacul de box. Caracteristicile specifice sunt greutatea sporită, forma mai rotundă și croială cu degetul mare conectat cu restul degetelor. Garantează protecție maximă a întregii mâini și stabilizează încheietura. În timpul alegerii este important să alegi mărimea potrivită, care este indicată în funcție de greutatea corpului - vezi tabelul orientativ de mai jos.

 

6-8 oz 10 oz 12 oz 14 oz 16 oz
Femei, copii până în 60 kg Adulți până în 60 kg Adulți 60-80 kg Adulți 80-95 kg Adulți peste 95 kg

 

Mănuși de sac

Acest tip de mănuși sunt special prelucrate pentru boxul la sac. Față de cele pentru box, acestea se deosebesc prin greutatea mai scăzută, mărimea mai mică și respirabilitatea mai sporită. Aceste mănuși se fixează excelent pe încheietură și asigură protecție sporită a oaselor, motiv pentru care se minimalizează posibilitățile de accidentare. Nu sunt adecvate pentru boxul clasic.

 

Mănuși MMA

Mănușile MMA sunt puțin mai mici și mai ușoare în comparație cu cele de box. Având în vedere necesitatea de a prinde adversarul, aceste mănuși au degetele libere și permit utilizarea așa numitei tehnici grappling. Acestea sunt destinate artelor marțiale mixte (MMA), însă adeseori se utilizează și în timpul antrenamentelor Jiu Jitsu, și a altor sporturi de luptă sau apărare.

 

Mănuși sparring

 

Mănuși de sac

 

Mănuși MMA

În timpul competițiilor și a antrenamentelor sporturilor de lupte, încheieturile și oasele sunt supuse unei presiuni excesive. De aceea, pentru o protecție optimă și o fixare excelentă, pe sub mănuși se utilizează bandaje sau gripuri, care sporesc protecția zonelor critice. Bandajele din oferta noastră se împart în 2 categorii: bandaje clasice și bandaje tip mănuși cu gel.

 

Bandaje clasice

Oferă un nivel ridicat de fixare în comparație cu modelele cu gel. Dezavantajul este necesitatea de prindere a bandajului pe încheietură înaintea antrenamentului sau a competiției, ceea ce poate la început dura destul de mult.

 

Avantaje

  • nivel ridicat de fixare 

Dezavantaje

  • prinderea lor durează mai mult timp
  • absorbție minimă a șocurilor

 

Bandaje cu gel

Avantajul cel mai mare este rapiditatea de fixare și absorbția sporită a impacturilor. Mai mult, în unele cazuri în timpul antrenamentelor, acestea pot înlocui mănușile de box. Sunt adecvate pentru fitbox.

 

Avantaje

  • fixare rapidă și utilizare ușoară
  • absorbție excelentă a șocurilor
  • adecvate pentru fitbox

Dezavantaje

  • nivel scăzut de fixare

Bandaje clasice

 

 

Mănuși cu gel

Protecții dinți

Sunt accesoriul indispensabil al echipamentului de sporturi de luptă. Acestea oferă protecție ideală a dinților, însă pot să prevină și contuziile.

 

Este necesar ca apărătorile să fie adaptate la forma dinților tăi. Procesul de modelare se diferențiază în funcție de brand (în fiecare pachet este inclus manualul de instrucțiuni), însă orientativ, modelarea se face astfel: Protecția de dinți se introduce în apă fiartă, motiv pentru care se înmoaie. Apoi, se scoate și se lasă puțin la răcit, pentru a evita arsurile. Protecția se introduce în gură și se mușcă. După modelare, aceasta se pune în apă rece pentru ca modelul să se fixeze. 

 Mărimea apărătorilor se împarte în 2 categorii: pentru copii și pentru adulți. În general, se recomandă ca protecțiile pentru copii să fie utilizate la jucătorii până în 10 ani și cele pentru adulți pentru cei mai mari de 10 ani.

 

Cumpără echipament pentru lupte