Sfaturi

Cum alegi mănușile de hochei?

La fel ca și celelalte categorii, ne vom axa pe alegerea mărimii. Îți vom arăta cum să măsori corect și cum să alegi mărimea în funcție de lungimea măsurată. Desigur, îți vom descrie și care sunt diferențele între o mănușă de calitate și una de bază.

Mărimea mănușii

Mănușile de hochei sunt împărțite în cele pentru copii (YT), pentru juniori (JR) și seniori (SR) și sunt numerotate cu cifre de la 8 la 15. Numerele indică lungimea de la cot până la începutul celui mai lung deget, măsurată în inchi.

 

Este important să alegi mărimea potrivită. Dacă mănușa este prea mică atunci cusăturile te vor incomoda, iar o mărime mai mare nu va sta fixă pe mână. Atunci când comanzi online este de ajuns să măsori mâna după instrucțiunile de mai jos.

 

A - Lungimea în inchi

Palma mănușii

Un alt aspect căruia trebuie să îi acorzi atenție este palma mănușii. Aceasta poate fi cu sau fără consolidare. Materialul mănușilor fără consolidare se întărește și scade sensibilitatea în palmă. Mănușile cu palmă consolidată sunt confecționate din material de calitate și oferă confort sporit.