Sfaturi

Cum se aleg mingile fitness?

Atunci când alegi mingea de fitness este important să te axezi în primul rând pe scopul utilizării. Mingile gonflabile se deosebesc prin formă și mărime. Se folosesc pentru o gamă variată de exerciții atât pentru relaxare, cât și pentru antrenament. 

 

 

Overball

Este vorba despre o minge de mici dimensiuni, de aprox.20-30 cm, care este adecvată pentru exercițiile fizioterapeutice, suport pentru spate etc. Este una dintre accesoriile de bază pentru aerobic și se folosește ca accesoriu universal în timpul reabilitării. Este ideală și pentru antrenamente de forță sau întindere a mușchilor.

Dacă o vei umfla mai puțin, vei putea să o folosești între spate și perete, deci poziția de șezut va fi mult mai confortabilă.

Gymball clasic

Este vorba despre cea mai sigură minge gonflabilă pentru antrenamente. Datorită spectrului larg de utilizare și a efectelor benefice asupra sănătății, aceasta este foarte îndrăgită ca și accesoriu pentru antrenamente. Pe ea te poți așeza și poți exersa poziția corectă a corpului, te poți antrena sau o poți împrumuta copiilor la joacă. Poziția de șezut pe minge activează mușchii abdominali și ai spatelui, necesari pentru menținerea echilibrului. Pentru o ședere plăcută pe minge, genunchii ar trebui să formeze un unghi de 100°.

 

Alegerea mărimii corespunzătoare a mingii:

 

Peanutball

Este vorba despre o minge cu formă de alună. Permite utilizarea într-un singur sens, ceea ce garantează stabilitate mai mare decât mingile standard de gimnastică cu formă rotundă. De aceea este adecvată pentru copii, seniori, sau persoane cu handicap. Este ideală și pentru anumite exerciții fizioterapeutice, pentru recuperarea după leziuni sau intervenții chirurgicale.

 

Balansarea pe minge ameliorează stresul și ajută la relaxare.

 

Mingea de gimnastică este des folosită de persoanele gravide, deoarece le ajută la eliminarea durerilor de spate, a umflăturilor, cârceilor sau a oboselii. Antrenamentul relaxează mușchii spatelui și întărește mușchii pelvieni și fesieri. Datorită acestui lucru, vei fi mult mai pregătită pentru naștere și ajută la o recuperare mai rapidă după ea.

 

Cumpără mingi fitness