Sfaturi

Cum alegi protecțiile pentru mers pe role

În timpul deplasării pe role riscul de cădere este mare, mai mare decât la mersul pe bicicletă. Una din cauze poate fi și distanța mai lungă de frânare, dar și din cauza altor factori care nu trebuie neapărat să fie din vina utilizatorului - de exemplu din cauza murdăriei de pe traseu, animalelor sau copiilor care îți pot ieși în cale sau manevrelor imprevizibile ale celor aflați pe traseul tău. Toate acestea sunt suficiente motive ca tu să ai nevoie de un echipament de protecție.

 

Cele mai grave lovituri, poate chiar fatale, le pot avea la cap. De aceea este necesar să porți o cască de protecție, chiar și de ciclism. În plus, recomandăm și un set de protecții pentru încheieturile mâinii, coate și genunchi. Genunchii și palmele sunt cele mai expuse la rănire atunci când cazi în față.

Alegerea protecțiilor

La alegerea protecțiilor adecvate, ține cont de faptul că cele mai sofisticate și de calitate ridicată, oferă mai mult confort și o mai bună respirabilitate. Aceste proprietăți vor fi apreciate în special de cei care care merg mult pe role.

Mărimea

Mărimea protecțiilor ar trebui fie aleasă în funcție de mărimea îmbrăcămintei pe care o porți în mod normal, dar, ar trebui să iei în considerare și grosimea mâinilor și picioarelor. Protecțiile nu trebuie să fie prea strâmte sau să te strângă.