Sfaturi

Cum alegi paleta de ping pong?

Înainte să iei o decizie, este important să stabilești nivelul la care ești. Paletele pentru începători sunt mai lente și mai ușor de manipulat. Jucătorii cu experiență vor alege o paletă rapidă, însă vor avea control mai mic.

Proprietăți

Când vine vorba despre palete de ping pong ne referim la viteză, rotație și control. Acestea sunt exprimate pe o scară de la 10 la 100. Cu cât numărul este mai mare cu atât proprietatea este mai bună. 

 

Grosimea învelișului

Recomandăm începătorilor să aleagă o grosime cât mai mică. Paleta nu va alea lovituri rapide, însă vei avea mai mult control. Pentru începători, paleta ar trebui să aibă un înveliș cu grosimea de 1-1,5 mm. În funcție de experiență, poți să-ți alegi o grosime mai mare, însă nu la început. Ține minte! Cu cât grosimea este mai mare, cu atât loviturile sunt mai puternice, însă controlul scade. Jucătorilor intermediari le este recomandat să aleagă un înveliș cu grosimea 1,6-1,8 mm. Pentru atacanți cu experiență, grosimea ideală este între 1,9 - 2,1 mm.

Forma mânerului

Alegerea formei mânerului poate influența stilul de joc și de prindere a paletei, motiv pentru care recomandăm să îți urmezi instinctul. În oferta noastră avem palete cu formă concavă a mânerului, care se caracterizează printr-un capăt mai lat. O altă formă care se regăsește în oferta noastră este cea anatomică.