Doriți primiți cadourile până de Crăciun? Nu lăsați pentru ultima sută de metri, anumite comenzi pot suferi ușoare întârzieri. recomandăm urmăriți data de livrare estimată pentru fiecare produs în parte. 

Sfaturi

Cum se alege salteaua pentru yoga?

Salteaua pentru yoga este una dintre cele mai importante accesorii. Este bine să alegi salteaua în funcție de locul unde vei exersa și tipul de exerciții pe care le vei practica. Mai jos îți vom explica diferențele principale între diferitele modele de saltele, avantajele și dezavantajele acestora.

 

Tipuri de exerciții

Într-un ritm lent sau alert? În timpul exercițiilor dinamice este necesar să alegi salteaua antiderapantă, care stabilizează fiecare mișcare a ta. Unele saltele ies în evidență prin suprafața lor dintr-un strat de poliuretan, care prin moliciunea și absorbanța lui garantează un contact perfect între palmă și saltea. O altă alternativă sunt saltelele din PVC, rezistente și confortabile.

 

Pe de altă parte, în timpul antrenamentelor mai lente, suprafața nu este la fel de importantă, ci mai degrabă vei aprecia moliciunea și confortul termic.

Modelele universale sunt de exemplu cele din iută sau ecologice din cauciuc.

 

Moliciunea saltelei

Saltelele au diverse grosimi, care influențează starea de sănătate.

Saltelele mai groase sunt mai confortabile și oferă o suprafață mai moale de practicare a exercițiilor și o distanță mai înaltă față de podea. Însă trebuie să iei în considerație că o grosime mai mare înseamnă o greutate sporită la transport.

Saltelele subțiri sunt foarte ușoare, însă sunt adecvate în principal experților.

 

 

Locul antrenamentului - acasă, la sală sau afară?

Atunci când alegi salteaua, ar trebui să ai în vedere exercițiile pe care le faci cel mai des.

În cazul în care vei exersa acasă nu trebuie să îți faci griji din cauza greutății, deci vei putea să te echipezi cu o saltea consolidată. Dacă știi că o vei folosi mult la sală sau în alte locuri decât acasă, atunci ar trebui să alegi un model cu greutate redusă.

 

Dacă ai în plan să practici yoga în natură, atunci îți recomandăm să alegi o saltea ușor de curățat, sau chiar ai putea să ai o saltea ieftină așezată sub cea de calitate mai mare, pe care practici yoga. Recomandăm modele din iută, PVC sau din cauciuc.

Materiale utilizate

Cel mai răspândit material este PVC, însă mai nou încep să apară alternative ecologice cu aceleași proprietăți calitative.

  • PVC - material universal, rezistent, ușor de întreținut
  • Plută - material rezistent, durabil, ecologic
  • Iută - dacă nu te deranjează o suprafață mai dură, atunci salteaua de iută este alegerea perfectă. Este confecționată din 100% material natural, iar stratul inferior este confecționat din cauciuc, deci salteaua se fixează la perfecție pe podea.
  • Cauciuc - acest material aderă perfect la suprafață și este practic, mai ales pentru lecțiile într-un ritm mai alert.

Forma saltelei 

Saltelele de yoga netradiționale, cu formă rotundă sunt ideale pentru practicarea acestui sport acasă, deoarece îți oferă posibilitatea de mișcare 180 ° și libertate în timpul exercițiilor. Sunt adecvate pentru exerciții dinamice, deoarece materialul este foarte aderent.

 

Cumpără saltele yoga