Stimați clienți, Cu ocazia Sărbătorilor Pascale (3. - 6. 5. 2024), vă informăm că timpul de livrare se poate prelungi. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru răbdarea dumneavoastră!

Sfaturi

Alegerea bicicletei

Vremea frumoasă te tentează să ieși din casă, însă nu ai cu ce merge în excursie? Chiar dacă cumpărarea unei noi biciclete este urgentă, merită să te gândești la câteva aspecte care au o influență majoră asupra luării deciziei corecte.

Cea mai importantă aspect de luat în vedere este tipul de teren pe care va fi bicicleta utilizată cel mai des.

 

Astfel vei avea de ales între 2 categorii:

  • biciclete de munte
  • biciclete trekking/ciclocros

Bicicleta de munte 

Face parte dintre cele mai populare modele și este destinată curselor pe teren accidentat și pe teren neconsolidat. Din păcate, pentru distanțe mai lungi parcurse pe șosea, aceasta nu este adecvată. Datorită anvelopei cu suprafață neuniformă, ideală pentru terenul forestier, vei depune mult mai mult efort, inutil, pe drumurile asfaltate. În această categorie vei găsi modele ușor amortizate în față și chiar articole cu suspensie pe cadru, perfecte pentru mersul în natură.

Cadrul bicicletei de munte trebuie să fie mai mic, pentru a spori manevrabilitatea pe teren accidentat. Diametrul roții este de obicei de 26". În ultima perioadă au devenit foarte populare cele de 27,5” și 29", îndrăgite mai ales de persoanele mai înalte.

 

Bicicletele de munte se pot împărți în 3 categorii de bază:

  • fără suspensie, cu amortizare față
  • fără suspensie, cu amortizare față
  • cu suspensie și amortizare față

Bicicleta de trekking/ciclocros

Este tipul cel mai universal pentru călătorit, fiind concepută ca un compromis între cursele pe teren ușor accidentat și cel asfaltat.

Roțile mari de 28", cadrul robust și schimbătorul de viteze ca la bicicleta de munte oferă confort în timpul curselor pe teren asfaltat, dar și pe teren denivelat. Însă nu sunt ideale pentru teren foarte accidentat. Bicicletele de ciclocros se diferențiază face de cele de trekking prin faptul că are anvelope mai subțiri și pentru că sunt dotate cu protecții de roată și suporturi pentru bagaj. Însă chiar și cea de ciclocros poate fi dotată cu accesoriile necesare, în funcție de necesitățile utilizatorului.

Bicicleta pentru copii

Alegerea acesteia nu este ușoară și nu ar trebui si fie subestimată. Bicicletele pentru copii au înălțimea între 95 și 160 cm. Acestea se împart în mai multe categorii, în funcție de mărimea roților: 12“, 16“, 20“ și 24“.  Alegerea se face în funcție de experiența, abilitățile și necesitățile copiilor. Un începător va aprecia faptul că poate atinge pământul cu picioarele.

Mărime roată Vârstă Înălțime  Lungime picior pe interior
12” 2 - 4 ani 90 - 110 cm 45 cm
16” 4 - 6 ani 100 - 125 cm 50 cm
20” 5 - 8 ani 115 - 135 cm 60 cm
24” 7 - 11 ani 125 - 150 cm 65 cm
26” peste 10 ani peste 135 cm peste 70 cm

Bicicleta electrică

Sistemele electrice completează puterea oferită prin pedalare. Datorită acestuia, în comparație cu bicicletele clasice, mersul este mult mai ușor, cu mai puțin efort depus. O diferență majoră va fi la urcare - cu siguranță vei avea o experiență mult mai plăcută. Nivelul de intensitate a sistemului electric poate fi reglat cu ajutorul panoului de control de pe ghidon. În funcție de model, poți selecta între 3 și 5 intensități a motorului. Acționarea electrică poate fi închisă complet, iar bicicleta poate fi folosită ca una clasică. Motorul se închide automat dacă nu se mai pedalează, sau dacă a fost atinsă viteza maximă de viteză, 25 km/h. Datorită bateriei de calitate Li-On poți încărca bateria oricând și oriunde.

 

Pricipalele avantaje:

  • economisești costurile
  • economisești propria energie
  • fără zgomot și smog
  • fără limită de vârstă