Carne uscată Telcek de calitate superioară din eco-ferma Orlí Vrch Rejvíz.
Toată carnea pentru preparare provine din ferme ecologice, în special din renumita regiune spa Jesenicko, unde se pune accent pe o stare excelentă a naturii și unde este cel mai curat aer din Europa, care conține ioni de sare de mare din Marea Baltică. Animalele din aceste ferme sunt păscute în aer liber.
Modul de preparare poartă denumirea Biltong și provine din Africa de Sud. Carnea este tratată și pusă într-un amestec unic de condimente și sare de mare, unde se conservă timp de 3-6 luni în condiții controlate în camere întunecate. Nu se folosesc conservanți chimici sau tratament termic în nici un stadiu de producție, iar produsul alimentar îndeplinește astfel clasificarea RAW. Spre deosebire de majoritatea altor produse de acest tip, procesul de procesare la acest produs nu este accelerat la început de temperatura mai ridicată, ceea ce împreună cu alegerea animalelor tinere, selecția atentă a cărnii și pregătirea specifică, face posibilă menținerea sucului în carne și consistenței mai moi a cărnii. La producție este folosită o cantitate de 3x mai mare de carne decât cântărește produsul final uscat.