Stimați clienți, Cu ocazia Sarbatorilor Pascale Catolice, vă informăm că timpul de livrare se poate prelungi. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru răbdarea dumneavoastră!

Sfaturi

Cum alegi longboardul?

Oferta longboardurilor este foarte largă, fiecare are o altă formă, materiale folosite diferit, alte tipuri de roți și alte șasiuri. Alegerea corectă poate părea complicată, dar cu ajutorul ghidului nostru vei afla că procesul este mai simplu decât pare. Toate informațiile de mai jos îți vor veni în ajutor, astfel încât alegerea să fie cea mai bună pentru tine.

 

În capitolele care urmează vom descrie componentele și proprietățile acestora și, de asemenea importanța alegerii corecte a longboardului. Pentru ca alegerea să fie cât mai simplă am pregătit o procedură simplă.

Principala întrebarea este – unde vei folosi lonboardul?

În oraș

În cazul în care îl vei folosi mai mult prin oraș ca mijloc de transport, îți recomandăm să alegi un longboard cu lungime scurtă sau medie, un mini-longboard (cruiser) sau un Penny board cu roți moi.

 

Foarte util poate fi placa ușor curbată în partea din spate, curbură denumită și „tail“. Datorită tail-ului mai ridicat, care se mai poate denumi și „kicktail“ roțile din față pot fi ridicate în timpul deplasării, făcând astfel mai ușoară depășirea obstacolelor întâlnite prin oraș, cum ar fi borduri, gropi, scări etc. Fotografiile prezintă longboarduri cu forme similare, din care poți alege.

În oraș, parcuri, pe piste

Dacă vei folosi longboardul mai mult prin oraș, în parcuri, Skate park-uri, etc., îți recomandăm să alegi lonboard din categoria pintail clasic (pintail este o placă în formă de pește sau de picătură alungită) sau DT / drop through longboards (DT - șasiuri montate pe partea de sus a plăcii, care oferă stabilitate crescută în timpul deplasării).

 

Nu îți recomandăm să alegi plăci prea lungi (peste 105 cm) și plăci pentru downhill (plăci foarte profilate cu înălțime redusă), care nu sunt destinate folosirii în oraș și parcuri. Imaginile prezintă longboarduri cu formă similară, din care poți alege. În partea de jos a imaginilor poți vedea partea frontală a longboardurilor, unde înălțimea este vizibilă.

 

Cu cât este longboardul mai înalt, cu atât reacționează mai rapid și permite curbe mai strânse, dar nu este foarte stabil. Longoboardurile joase sunt mai stabile, chiar și la viteză mare, dar nu sunt la fel de abile ca plăcile mai înalte. Longboardurile cu roți portocalii reprezintă o combinație între DT și longboardul pintail și au placa cu decupaje care previne frecarea roților de placă în timpul virajelor strânse.

Pante, șosele

Dacă vei folosi longboardul mai mult în afara orașului, poți alege practic orice longboard care pun accent pe stilul de deplasare. Lonboardurile se pot împărții în următoarele categorii de bază: carving, freeride și downhill.

 

Categoria carving include longboardurile pentru skating din pantă, unde te poți bucura din plin de viraje tăiate sau de așa zisul „dancing“ – dans pe placă. Longboardurile Freeride sunt potrivite pentru coborâri și sliding. Datorită șasiuri poziționate DT, longboardurile au un profil redus și sunt mai stabile la viteze ridicate. Cu roțile potrivite, cu margine rotundă și duritate mai mare, vei putea oricând să faci sliding în timpul deplasării.

 

Longboardurile downhill sunt destinate coborârilor rapide din pante foarte abrupte. Dispun de plăci foarte profilate cu centru de greutate mai jos, foarte groase și rigide.

Cum alegi placa potrivită?

Componenta principală a unui longboard este întotdeauna placa, forma, lungimea și construcția acesteia determină tipul de folosire potrivit. Dacă îți cumperi primul tău longboard este recomandabil ca placa să fie cât mai universală posibil (pintail) înainte de a afla ce tip de deplasare preferi cu adevărat, ca mai apoi să modifici longboardul în funcție de preferințe.


Lungime placă Mod de folosire

71 cm - 91 cm (28” - 38”) 

În oraș

97 cm - 107 cm (38” - 42”)

În oraș, Freeride, Downihill

107 cm și mai mult (42” și mai mult)

În oraș, Freeride, Downihill

 

Forma - La longboarduri putem întâlni 4 forme de bază ale plăcilor. Fiecare formă are avantaje și dezavantaje, care depind de prelucrarea tehnică a plăcii și de stilul de deplasare.

Lungimea - O altă caracteristică importantă la longboarduri este lungimea plăcii. Doar lungimea determină pentru ce stil de deplasare este potrivit longboardul dat. Următorul tabel prezintă lungimile în funcție de stilul de deplasare.

 

Formele de bază sunt: