Sfaturi

Cum să alegi bicicleta fără pedale pentru copii

Probabil, întrebarea principală e când ar trebui să îi oferi copilului tău o astfel de bicicletă? Cel mai potrivit moment este după ce începe să facă primii pași. Teoretic vorbind, atunci când are o înălțime de cel puțin 90 cm, pentru a putea împinge bicicleta. Aceasta este ideală ca și instrument perfect de pregătire pentru bicicleta clasică. Datorită experienței căpătate pe bicicleta fără pedale, trecerea la cea clasică va fi mult mai ușoară.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi

Atunci când copilul stă așezat, trebuie să ajungă cu picioarele la pământ (dacă atinge doar cu vârfurile, înseamnă că e prea mic pentru aceasta bicicletă). De asemenea, între ghidon și șa trebuie să aibă loc să stea în picioare (la fel ca la bicicleta clasică)

Greutatea bicicletei

Unul dintre cei mai importanţi parametri este greutatea acesteia - alege un model ușor pentru un confort sporit al copilului.

 

Materialul bicicletei

Există mai multe variante: lemn, oțel, plastic, aluminiu. Ține minte, greutatea bicicletei este influențată cel mai mult de materialul din care este confecționată.

 

Cu sau fără frâne?

Pentru începători frâna nu este un element important, deoarece copiii frânează în mod natural cu picioarele. La început aceștia învață să își țină echilibrul și să aibă control. Frâna este utilă pentru copiii mai avansați care stăpânesc conducerea bicicletei. În categoria bicicletelor fără pedale vei găsi modele cu și fără frână.

 

 

Siguranța pe primul loc

Chiar dacă micul tău ciclist nu va atinge viteze mari, este bine să poarte o cască. Dacă vrei să îi oferi protecție completă, echipează-l cu genunchiere și cotiere. De asemenea, pentru o prindere mai bună a ghidonului recomandăm purtarea mănușilor sport. Cu acestea, mâinile vor fi prinse ferm de ghidon și nu vor aluneca (datorită transpirației).